jeg leser ikke bøker

img031966

Nei. Det har jeg rett og slett ikke tålmodighet til. (Jeg har kun lest to bøker i hele mitt liv - "Psykoanalysen" av Sigmund Freud, og "Hysj, hysj", en bok jeg leste på barneskolen, som handler om kjønnshår. Jeg har begynt på flere bøker, men har ikke helt klart å fullføre dem.) I det siste har jeg virkelig prøvd å lære meg å lese bøker, men uten å lykkes noe særlig. Alle sier at det handler om å komme seg over den kneika, altså - å komme seg til det punktet i boka hvor den blir interessant. Men hittil har jeg ikke klart å gjøre nettopp det. Det ender alltid med at jeg gir opp, skummer gjennom slutten, og anser boka som lest.

Og nå, en liten illustrasjon av gårsdagens forsøk:

Bok nr. 1

"Havet har såvidt kruset seg, og små bølger slår mot sandstranden. Herr Palomar står i strandkanten og ser på en bølge. Ikke det at han har fortapt seg i kontemplasjon av bølgen. Han har ikke fortapt seg, for han vet godt at..."

- Gjesp. Neste!

Bok nr. 2

"Huset sto på en liten høyde i utkanten av landsbyen. Det lå for seg selv og hadde vid utsikt over bondelandet i West Country, Det var på ingen måte noe bemerkelsesverdig hus - omentrent tredve år gammelt.."
- Drepende kjedelig. Neste!
Jeg klappet sammen boka, og begynte å lese baksiden i stedet. Der sto det bl.a:

 "Om ungdommen leser for eksempel Haikerens guide til Galaksen, kommer de til å le seg ihjel. Det blir en fest for dem, så det er verdt å prøve." - Dagbladet. "Jaså?" tenkte jeg, og ga den et forsøk til.
Jeg har nå klart å lese til side trettitre. Er spent på om jeg klarer å fullføre den.

Har du en eller flere favorittbøker? I såfall - hvilke(n)?
4 kommentarer

Jenny

22.des.2008 kl.10:46

Jeg elsker å lese! Mine favorittbøker er:"Ekstremt høyt og utrolig nært" - Jonathan Safran Foer"Alt bli klart og betydelig" av samme forfatter"Naiv. Super." - Erlend Loe (den er lur for deg å lese, veldig morsom og veldig lettlest)"Doppler" og "Volvo Lastvagnar" av samme forfatter.Det er fine bøker du kommer til å like. Men begynn med Erlend Loe. Jonathan Safran Foer er litt vanskeligere å henge med på. Men til gjengjeld ekstremt spennende/triste/fine.

Runar Brataas

29.des.2008 kl.02:13

"Mannen som elsket Yngve" av Tore Renberg"1222" av Anne Holt"Salige er de som tørster" av Anne Holt"Blind gudinne" av Anne Holt"Boy" av Roald Dahl
(Ja, jeg erkjenner at jeg likte den!)Bergfoss - bokserie :-)Havets datter - bokserie :-)<3

Stine

22.jan.2009 kl.19:30

Jeg leser og liker det når jeg har tid.Boktyven av Markus Zusak er fantastisk det er også Katzenjammer av Bjørn Espen Almaas. Men et tips til deg som vil lære deg å lese, begynn med novellesamlinger:)

Karen-Margrethe

26.jan.2009 kl.16:49

Takk for tipsene :-)

Skriv en ny kommentar

hits